Izolatie poliuretanică cu celulă deschisă

Spuma poliuretanică cu celulă deschisă bicomponentă a fost concepută pentru izolarea termică și acustică.
Spuma poliuretanică cu celulă deschisă se distinge printr-o aderență foarte bună. Aderă la toate tipurile de substraturi: beton, scânduri, căpriori, membrane etc.

O clădire care este izolată cu spuma poliuretanică cu celulă deschisă oferă izolație acustică și fonică, o protejează împotriva vântului, care găsește chiar și cele mai mici goluri și este principalul factor care contribuie la răcirea excesivă a încăperilor, care de astăzi nu mai este o amenințare.

Datorită sistemului de catalizator utilizat în formula Ultrapur, spuma crește constant și uniform în timpul aplicării.
Straturile așezate una peste alta aderă strâns una la alta. Acest lucru limitează producția de deschideri și spații goale la minimum și are un impact semnificativ asupra capacității de izolare.

Cu cât celulele din spumă sunt mai mici, cu atât este mai limitat spațiul pentru mișcarea convectivă a dioxidului de carbon și a particulelor de aer.

Componentele utilizate pentru producerea spumei Ultrapol sunt atent selectate din punct de vedere al mirosului și al emisiilor de compuși volatili.
Toate provin de la producători europeni de renume care operează în conformitate cu liniile directoare REACH.

Când este aplicată, spuma nu degajă miros neplăcut, iar camera izolată poate fi utilizată după o ventilație rapidă (nu există miros neplăcut în timpul aplicării și camera poate fi utilizată imediat după terminarea izolației).

Pe scurt, fiecare spumă, indiferent de producătorul său, este o izolație mai bună în comparație cu izolațiile utilizate în mod tradițional.
Desigur, există vietăți care iubesc vechea metodă de izolare. Acestea includ și șoarecii și jderii care găuresc coridoarele și creează cuiburi acolo. Din motive care nu sunt pe deplin explicate, acelor creaturi nu le place poliuretanul și evită mansardele izolate cu spumă.

Izolaţie poliuretanică cu celulă închisă

Spuma poliuretanică cu celule închise (dure), care poate fi produsă la fața locului din cele două componente lichide folosind un pistol cu pulverizare special, are proprietăți termice și izolatoare de apă perfecte. Peretele celular are o structură microporoasă, moleculele mari de apă nu pot pătrunde în el, dar permite difuzia vaporilor.

 

Când componentele se întâlnesc, are loc o reacție termică și chimică, rezultând gazificarea și formarea unui compus cu structură închisă, având ca rezultat o mai bună izolare termică a spumei poliuretanice decât orice alt material izolant:

 
valoarea verificată prin măsurători: λpur= 0,022 W/mK
 
Reacția are loc în câteva secunde: din lichid se obţine un strat de material solid. Rezultatul este o spumă izolatoare de densitate mai mare care îşi poate extinde de până la 40 de ori volumul după pulverizare.

Spuma poliuretanică cu celule închise are o structură celulară strânsă, având o densitate mai mare și este mult mai rigidă decât versiunea cu celule deschise. Datorită datelor sale tehnice, este utilizat pe scară largă și a devenit acum un material izolator indispensabil.

Pe lângă proprietățile minunate enumerate până acum, precum izolația termică excelentă, hidroizolarea perfectă, trebuie să subliniem faptul că spuma poliuretanică cu celule închise este rezistentă la pași! Împreună, aceste proprietăți îl fac unic și de neegalat, deoarece în prezent această eficacitate poate fi atinsă numai prin utilizarea a mai multor materiale împreună.

 
Prin urmare, nu este necesar, dar vom menționa din nou: spuma poliuretanică este materialul izolator numărul unu în industria construcțiilor!
 
În majoritatea cazurilor, izolația existentă este incompletă, insuficientă, rezultând facturi de încălzire inacceptabil de mari. Izolația poliuretanică la fața locului este lipsită de goluri, îmbinări și punți termice, contactați-ne și spuneți adio plăților frustrante.