Nyitott cellás poliuretán szigetelés

A kétkomponensű nyitott cellás poliuretán habot hő- és hangszigetelésre tervezték. A nyílt cellás poliuretán hab nagyon jó tapadással rendelkezik. Minden típusú hordozóhoz tapad: beton, deszka, szarufa, membrán stb. A nyílt cellás poliuretán habbal szigetelt épület akusztikai és hangszigetelést biztosít, megvédi a széltől, amely a legkisebb réseket is megtalálja, és ez a fő tényező, amely hozzájárul a helyiségek túlzott lehűléséhez, ami ma már nem jelent veszélyt.

Az Ultrapur formulában alkalmazott katalizátor rendszer miatt a hab folyamatosan és egyenletesen növekszik az alkalmazás során.

Az egymásra helyezett rétegek szorosan tapadnak egymáshoz. Ez minimálisra korlátozza a nyílások és üregek képződését, és jelentős hatással van a szigetelő képességre. Minél kisebbek a habcellák, annál korlátozottabb a tér a szén-dioxid és a levegő részecskék konvenciós mozgásának.
-

Az Ultrapol hab előállításához használt komponenseket gondosan választják ki a szag és az illékony vegyületek kibocsátása szempontjából.

Mindegyik neves európai gyártótól származik, akik a REACH irányelvei alapján működnek.

Alkalmazásakor a hab nem bocsát ki kellemetlen szagot, és a szigetelt kamra gyors szellőzés után használható (az alkalmazás során nincs kellemetlen szag, és a kamra a szigetelés befejezése után azonnal használható).

Röviden, mindegyik hab, gyártótól függetlenül, jobb szigetelés a hagyományosan használt szigeteléshez képest. Természetesen vannak olyan lények, akik szeretik a régi elszigeteltség módszerét. Ide tartoznak a folyosókat fúró és ott fészket létrehozó egerek és nyestek is. Nem teljesen megmagyarázott okok miatt ezek a lények nem szeretik a poliuretánt, és kerülik a habbal szigetelt padlástereket.

Zártcellás poliuretán szigetelés

A két folyékony halmazállapotú komponensből speciális szórópisztoly segítségével helyszínen előállítható zártcellás (kemény) poliuretán hab tökéletes hő- és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Cellafalai mikriporózus szerkezetűek, a nagy vízmolekulák nem tudnak rajta áthatolni, de a páradiffúziót átengedi..

 

A komponensek találkozásakor hő- és vegyi reakció megy végbe, minek következtében gázosodnak és zárt struktúrájú vegyület képződik, ennek eredménye, hogy a poliuretán habnak minden más szigetelőanyagnál jobb a hőszigetelése:

 
mérésekkel igazolt érték: λpur= 0,022 W/mK
 
Másodpercek alatt megy végbe a reakció: folyékonyból szilárd halmazállapotú anyagot kapunk. Az eredmény egy magasabb sűrűségű szigetelő hab care mely a kiszórást követően térfogatának akár 40-szeresére is képes tágulni.

A zártcellás poliuretán hab szoros cellaszerkezetű, mely a nyitott cellás változatnál nagyobb sűrűséggel rendelkezik és sokkal merevebb. Technikai adatainak köszönhetően széles körben használják, mára már nélkülözetetlen szigetelő anyaggá vált.

Az eddig felsorolt nagyszerű tulajdonságai mellett, mint például a kiváló hőszigetelés, a tökéletes vízszigető jelleg,szükséges kiemelnünk, hogy a zárt cellás poliuretán hab lépésálló!Ezen tulajdonságok együttesen teszik egyedivé és páratlanná, mivel jelenleg ezt a hatékonyságot csak több anyag együttes felhasználásával lehet elérni.

 
Ezek után nem szükséges, de megemlítjük újra: a poliuretán hab az építőipar első számú szigetelő anyaga!
 
A legtöbb esetben a már meglévő szigetelések hiányosak, elégtelenek, ennek következménye az elfogadhatatlanul magas fűtésszámla. A helyszínen gyártott poliuretán szigetelés hézag-, toldás- és hőhídmentes, forduljon hozzánk és mondjon búcsút a frusztráló befizetéseknek.